Zombiefeber

Det har kommit en främling och knackat på hos farfar och Herbert. Mannen får ett rum i den tillfixade ladan. En sak tycker Herbert är konstig, det är en röd fläck på en av mannens väskor. Det måste vara blod, tänker Herbert.

Ju längre tiden går blir fler och fler sjuka, och flera barn försvinner från simskolan. Kommunen vill inte låta Herbert bo hos sin farfar längre, innan sommaren är över måste han bo hos någon annan. Herbert rymmer till väderkvarnen med sin kompis Sally.

Alla som har blivit sjuka, och är ute på natten, har blivit vita i ansiktet och har lysande röda ögon. En kväll ser Herbert mannen som bor i farfars lada. Han är ute, i närheten av en av de sjuka. Sally och Herbert smyger in på främlingens rum och tittar i hans väskor. Getingar i glasburkar och foton på alla som är sjuka. Vad håller den här mannen på med egentligen?

Zombiefeber är bra för att det är spännande i slutet av varje kapitel, och boken följer en röd tråd. Allt är inte självklart i texten, allt kan inte riktigt vara som det verkar vara. En bok för dig som gillar action och övernaturligt. Ungefärlig ålder: 7-13 (kanske).

Titta på boktrailern