Zombiefeber

Vad har egentligen hänt med barnen från simskolan? Varför blir de sjuka? Herbert och Sally får snart användning av sitt gömställe i den gamla väderkvarnen. Och överallt surrar getingar i sommarhettan.

Herbert bor med sin farfar. Han hjälper farfar att handla, betala räkningar och sköta det dagliga. Lite för mycket av det tycker kommunen, men Herbert vill absolut bo med sin älskade farfar.

De hyr ut rum i en ombyggd lada. Mest till fågelskådare men sent en kväll kommer en man med tunga resväskor. Han vill bo över fastän rummet inte är i ordning. Väskorna lämnar något rött efter sig på trätrappan, är det blod?

Vad är det för fel i badhuset?

Det är varmaste sommaren på länge och massor med getingar, det känns lite läskigt. Många barn från simskolan i Edsalas badhus har blivit sjuka. Feber och ögoninfektion. Är det något fel på vattnet i bassängen?

En natt ser Herbert en av de sjuka pojkarna. Han går utanför huset, med bar överkropp och han bär på något lurvigt. När killen vänder sig om ser Herbert att hans rygg är nerkletad med smuts och blod.

Någonstans att fly

I en väderkvarn har grannen Sally och Herbert ett hemligt rum. Där finns saft, kex och färdigpackade tygsäckar ifall de skulle rymma någon gång, eller behöva gömma sig. För getingar, kommunens socialkontrollanter. Eller för zombier.

Kristina Ohlsson skriver så att det blir spännande att läsa både om zombier och gåtfulla släkthistorier. Det blir rysligt och känsligt på samma gång. Andra böcker av samma författare är bland annat Glasbarnen, Silverpojken och Stenänglar. Ruskigt bra de också.

Se förlagets trailer för boken

Glasbarnen

Av: Ohlsson, Kristina Tipsat av: Annika Edlund

Billie och hennes mamma flyttar till ett gammalt, läskigt hus. Knackningar på fönstren och gungande taklampor, vad är det fråga om. Läs en magisk spökhistoria som ger gåshud och rysningar.

Svart sommar

Av: Anderberg Strollo, Åsa Tipsat av: Sara Johansson

Regn, mörk skog och ett otäckt gammalt torp. Det här kommer att bli Annies värsta sommarlov!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 24 maj 2016