Zigge med Zäta

Bokstäver och småkryp är Sigges favoriter. Tänk om han kunde få stava sitt namn med den finaste bokstaven av alla. Att få vara Zigge med Z.

Sigge är nästan sex år. Han älskar småkryp och skalbaggar, men allra mest älskar han bokstäver. Han är inte så förtjust i fotboll men vill gärna försöka, för kompisen Josefs skull.

Sigge är rädd för ganska många saker. Tandläkare, blod och höga höjder till exempel. Lillebror Bertil är inte rädd alls, men han gillar att kasta saker.

Den bästa bokstaven

Bokstaven zäta är det finaste Sigge vet. Han samlar på zätan, i en träask har han 123 stycken. Helst av allt vill han stava sitt namn med zäta men det går inte säger pappa.

Oj vad jag gillar Sigge. Han är smart, klurig, försiktig, modig, påhittig och ofta snäll. Det här är en knasig, rolig och lite allvarlig bok. För dig som vill läsa själv, men också perfekt att högläsa.

Zigge med zäta är den första boken om Sigge. Bok två och tre heter Zigge, nästan proffs och Morsning och good-bye Zigge. Sigges lillebror har en egen bok, Bertil och badrumselefanterna heter den.

Mitt lyckliga liv

Av: Lagercrantz, Rose Tipsat av: Annika Edlund

Dunne kan inte sova. Istället för att räkna får så räknar hon alla gånger hon varit lycklig. Stunderna med kusin Svante och med pappa i badet. Eller i nya klassen och med nya bästa kompisen Ella Frida.