Yoga, vetenskap och fakta

Praktisk och teoretisk bok om yogans fördelar som inspirerar genom sitt upplägg.

Yoga sägs vara så bra för hälsan, men vad säger egentligen forskningen? I den här boken går Sandra Hoy igenom all den forskning som finns på området och redovisar varför yoga faktiskt är så bra mot flera av vår samtids livsstilssjukdomar som stress, depression och hjärt-kärlsjukdomar samt smärta.

Konkret och intresseväckande

Trots att det är mycket fakta blir det aldrig tungt och komplicerat. Författaren lyckas väcka intresse och behålla det. Hon krånglar aldrig till det med obegripliga begrepp utan går igenom allt på ett konkret sätt. Men hon redogör inte bara för forskning och fakta, hon ger även exempel på bra övningar som exemplifierar det område hon just beskrivit i text.

Det här är alltså inte bara en teoretisk bok utan i allra högsta grad även en praktisk bok. Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Kombinationen av teori och praktik är perfekt och jag blir peppad och taggad. Det blir aldrig för komplicerat heller utan det ligger på en alldeles lagom nivå tycker jag. En väldigt bra bok jag varmt rekommenderar!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 10 februari 2020