Ya foy!

Behövs en minisemester till solen? Luta dig tillbaka och lyssna till Sarazino från Ecuador!

Av: Sarazino
Språk: Spanska
Publiceringsår: 2009
Låna
Sarazinos musik och medlemmar lever verkligen upp till ordet multikulturell. Låtskrivaren och sångaren Lamine Fellah kommer från Algeriet men är sedan något decennium bosatt i Ecuador. ”Ya foy!” ska betyda ”inga problem” på det västafrikanska språket baoulé, och Sarazinos svängiga reggae är full av både av afrikanska, västindiska och sydeuropeiska influenser. Det kanske räcker med att nämna Manu Chao för att vissa ska fly, och andra kasta sig över ”Ya foy!”.

Gästlistan på ”Ya foy!” är lång, och består bland andra av reggaeveteranen Toots Hibbert från Toots and the Maytals och Blanquito Man från skabandet King Chango. Spanske poeten Isidro Garcia har bidragit med texter.
 
Trots Manu Chaos jätteframgångar långt utanför världsmusiksfåran är det fortfarande ganska ont om liknande artister som slagit igenom på bred front. Det skulle vara fantastiskt om Sarazino på samma vis kunde börja befolka radioapparater, mobiler, bergsprängare och festivalscener från norr till söder.

 

Sonja Viklund har ett förflutet i Umeåregionen och arbetar nu som chef på Mora bibliotek. Hon är fortfarande en ivrig tipsare på Minabibliotek och du kan läsa mer om henne i den här intervjun.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sonja Viklund den 30 november 2009