World of its own

Skåne måste ha osedvanligt näringsrik jord. Det är nämligen här som många av Sveriges mest intressanta musiker gror och växer sig starka.

Magnus Tingsek är den som gjort starkast intryck på mig. Han har tidigare spelat i bland annat Sideshow Bob och Loosegoats och samarbetar ofta med sin gode vän Timbuktu.
 
Hösten 2006 släpptes Tingseks andra soloskiva World of it’s Own och den har varit helt omöjlig att sluta spela. Här blandas både soul, pop och americana och till det läggs en rejäl dos reggaeinfluenser. Trots att det kan tyckas brokigt att blanda så många stilar på ett album blir det oemotståndligt. Långa stunder svänger det alldeles makalöst! Magnus har en kraftfull och personlig röst som känns unik i sitt slag.
 
Det är fascinerande hur tolkningen av den gamla Depeche Mode-favoriten Shake the Disease ger låten helt nytt liv. Alltför många covers följer originalet så slaviskt att man ibland önskar att det vore lag på att en cover måste tillföra låten något nytt. Hos Tingsek behöver man dock inte oroa sig för plagiat och repetition. Men det är framför allt de egna upptempolåtarna som lyfter World of it’s Own med snygga Fender Rhodes-pianon och coola blåsarrangemang.
 
Förutom World of it’s Own släpptes albumet Tingsek 2005 och ett tredje är under inspelning för release i början av 2008.
 
Magnus Tingsek spelar med sitt band på Norrlandsoperan, Umeå 29 september 2007. Det är det andra besöket i Umeå på kort tid, då han i mars fick hela Idun att dansa under Umeå Open.
 
Länkar med många chanser till tjuvlyssning:
Tingseks hemsida
Tingseks sida på My Space

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 26 september 2007