Witch hat atelier

Följ med på Cocos färd från ett lugnt hemmaliv till en värld full av magi. Gillar du Hayao Miyazaki och Studio Ghibli bör du absolut läsa den här manga-serien.

Coco är en tjej på landsbygden som dagdrömmer om magi och  trollkarlar. Hon drömmer om att kunna bli en häxa. Drömmarna får dock stå åt sidan i alla vardagsbestyr medan hon hjälper sin mor i hennes syateljé. Dessutom måste du födas till häxa för att få hålla på med magi.

Som liten fick Coco en bilderbok om magi av en gatuförsäljare. När en riktig trollkarl hälsar på i syateljén bestämmer sig Coco för att testa om bokens magi fungerar på riktigt. Det får ödesdigra effekter och vänder upp-och-ner på hennes tillvaro.

Roligt och spännade

Det första en slås av är såklart Kamome Shirahamas makalösa bilder!

De svartvita bilderna med massor med detaljer gjuter liv och känslor åt karaktärerna. Jag brukar ibland tycka att många mangaillustratörer tecknar sina karaktärer så att de ser identiska ut. I den här mangan ges varje person ett eget uttryck, inte bara i att de har olika frisyrer. Det är nästan lite av ett lyxproblem att storyn är så spännande att en bara vill rusa vidare från sida till sida. Bilderna har så mycket liv att de måste tittas på länge.

Historien är rolig, hjärtevärmande och väldigt spännande. Samtidigt som vi får följa Cocos fantastiska resa från det idylliska hemmet till en värld full av magi, virvlar mörkare strömmar under ytan. Coco är smart, med handlingskraft, empati och humor. Du som gillar Hayao Miyazakis filmer med starka kvinnliga huvudroller kommer gilla det här. Jag rekommenderar den till både vuxna och barn.

Fler tips

  1. Kikis expressbud

    Tipsat av: Anna Sahlén

    En varm och fin film om den lilla flickan Kiki som är häxa. Hon ska för första gången få prova sina krafter på egen hand.

  2. Black Butler

    Av: Toboso, Yana Tipsat av: Arvid Strandgren

    Den unge lord Ciel Phantomhive har en lojal butler som är omänskligt skicklig.