Wink, Poppy, Midnight

En bok som är svår att beskriva, men väl värd försöket. Historien berättas utifrån tre olika personers perspektiv. En hjälte, en skurk och en lögnare. Men vem är vad?

Wink är en rödhårig tonårstjej som anses vara lite udda. Hon bor på en bondgård, har så många syskon att de är svåra att räkna, hennes pappa är försvunnen och hennes mamma är spågumma. Wink älskar berättelser och beskriver gärna sin omvärld som en mörk saga.

Poppy är flickan som alla killar vill ha och alla tjejer vill vara. Vacker som en ängel, grym som en drottning och, enligt henne själv, totalt hjärtlös. Poppy får alltid som hon vill och gör vad som helst för att få det hon vill ha.

Midnight är den snälla killen som varit förälskad i Poppy i åratal. Nu vill han fly undan hennes nattliga besök. När han och hans pappa flyttar till huset mitt emot Winks vill Midnight börja om på nytt. Men det är inte så lätt att slippa Poppy.

En udda kärlekstriangel

Midnight dras till Wink som är så olik Poppy och faktiskt verkar bry sig om honom. Wink tycker om Midnight och ser honom som en sagohjälte. Poppy tänker inte släppa Midnight förrän hon själv vill.

Det blir ett udda triangeldrama där inget hålls hemligt. Varken ömma och komplicerade känslor hos den som är förälskad eller svarta och rått brutala tankar hos den som älskar att mobba och provocera andra. Det är en kärlekstriangel med ett mörkt sagoskimmer över sig. Du vet inte vem som spelar vilken roll förrän historien är slut.

Läs också

  1. Den ökända historien om Frankie Landau-Banks

    Av: Lockhart, E Tipsat av: Andrea Ejelöv

    Frankies nya status på internatskolan öppnar en helt ny värld för henne. Men en del av den världen hålls stängd för henne och det tolererar inte Frankie.

  2. Wallflower

    Av: Chbosky, Stephen Tipsat av: Emmy Berts

    Intressant och spännande bok om Charlie som skriver brev till läsaren där han berättar om sitt liv. Från att stå utanför och iaktta börjar han istället delta, och läsaren får vara med om hans resa genom både lyckliga och tuffa stunder.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 7 juni 2017