Who is Maud Dixon?

När Florence Darrow får följa med den bästsäljande författaren Maud Dixon på en researchresa, tar hennes liv en helt ny vändning. Men hur långt är hon beredd att gå i jakten på sin dröm?

Ja, vem är Maud Dixon? Hon är en bästsäljande författare som alla älskar, men ingen känner till vem personen bakom pseudonymen verkligen är.

En oväntad möjlighet

Florence Darrow, å andra sidan, drömmer om att publicera sin första bok. Samtidigt kämpar hon på som assistent på ett stort bokförlag. Livet står stilla och nederlagen tycks byta av varandra, tills en rad händelser sätter henne på kollisionskurs mot ödet och Maud Dixon.

Maud Dixon bjuder med Florence på en researchresa till Marocko. Där sker en fruktansvärd bilolycka, som ställer allt på sin spets. Den berömda författaren avlider och Florence vaknar upp på sjukhuset med en ny möjlighet. Eftersom ingen vet vem Maud Dixon är, kanske Florence nu kan uppnå sin högsta dröm.

En oroande nagelbitare

Handlingen i Who is Maud Dixon? utvecklar sig tämligen långsamt men det är ändå svårt att lägga den ifrån sig. En oroskänsla ligger som ett täcke över läsningen. Frågetecknen hopar sig tidigt kring vem Florence egentligen är och vad hon är kapabel till. Hon är listig, självcentrerad och vill desperat uppnå sina ambitioner, vilket gör henne till en perfekt femme fatale. Trots det känns ingenting självklart i den här nagelbitaren.

Författaren Alexandra Andrews har jämförts med Patricia Highsmith, och att det här är hennes debutroman gör henne verkligen till någon att hålla utkik efter framöver.

Boken finns också på svenska.

Läs också

 1. Gone girl

  Av: Flynn, Gillian Tipsat av: Anna Östman

  Amy är borta. Hennes make Nick kommer hem till en öppen ytterdörr och ett slagfält i vardagsrummet. Deras förhållande har varit dåligt den sista tiden, men Nick skulle aldrig skada sin fru på något sätt. Säger han.

 2. Kvinnan på tåget

  Av: Hawkins, Paula Tipsat av: Linnéa Gullbrandsson

  Paula Hawkins spännande debutroman är en riktig bladvändare, skriven på ett fint och detaljerat sätt så att man genast vill veta vad som står på nästa sida.

 1. Främlingar på ett tåg

  Av: Highsmith, Patricia
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Desirée Hansson den 29 september 2021