Whip it

En uppväxtfilm om kollisionen mellan de egna drömmarna och föräldrarnas önskemål.

Språk: Engelska Svenska Finska Danska Norska
Publiceringsår: 2010
Låna

Bliss Cavender bor i den lilla avkroken Bodeen i Texas. För Bliss, som jobbar på en vägrestaurang och ägnar en stor del av sin fritid åt att delta i skönhetstävlingar för sin mammas skull, öppnar sig en helt ny värld när hon och bästa vännen Pash åker till Austin en kväll för att kolla på Roller Derby.

Bliss blir Babe Ruthless

Roller Derby är en slags rullskridskotävlingar där två lag gör upp om segern genom att åka fort och hårt. Tacklingar uppmuntras och precis som wrestlingstjärnor så har deltagarna både vassa armbågar och artistnamn. Eva Destruction, Smashley Simpson, och Iron Maven till exempel.

Bliss letar fram sina gamla Barbierullskridskor och börjar träna för att bli uttagen till rullskridskolaget Hurl Scouts. Hon blir Babe Ruthless. Men ganska snart krockar hennes gamla liv med den nyfunna tillvaron.

Kända skådespelare

Drew Barrymore regidebuterar med Whip it som är en ganska traditionell uppväxtfilm/sportfilm. Det handlar om att göra revolt för att kunna hitta sig själv och treva sig ut i omvärlden. I rollistan syns förutom Ellen Paige som Bliss, även Drew Barrymore, Marcia Gay Harden, Eve och Juliette Lewis.
Det är en underhållande film som ibland är lite klichéartad men som känns vara gjord med ett varmt hjärta.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 september 2010