Wallflower

Intressant och spännande bok om Charlie som skriver brev till läsaren där han berättar om sitt liv. Från att stå utanför och iaktta börjar han istället delta, och läsaren får vara med om hans resa genom både lyckliga och tuffa stunder.

Av: Chbosky, Stephen
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2000
Låna

Bokens huvudperson Charlie är en blyg ensamvarg utan vänner som börjar high school. Han ses som en nörd och sitter för det mesta med näsan i en bok. Men i skolan träffar han Sam och Patrick, som är styvsyskon, och de tar med honom i sitt gäng. Charlies liv får plötsligt en helt ny vändning.

Sorglig, rolig och fängslande

Det här är helt klart en av mina favoritböcker som jag tycker att alla borde läsa. Boken är både sorglig och riktigt rolig, och väldigt fängslande. Den har helt enkelt lite av varje, som en bra bok behöver. Stephen Chbosky har ett unikt språk och jag, precis som många andra, fastnade för den här 90-tals boken direkt.


 

Var är Alaska?

Av: Green, John Tipsat av: Anna-Lena Hedman

Miles Halter lämnar ett trist, ensamt liv på high school bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början.