Vita lögner, röda hjärtan

Seriebok om Tuva som går i sexan och funderar över kompisar, kärlek och känslor.

I serieromanen Vita lögner, röda hjärtan får vi följa Tuva som balanserar mellan barndomens lekar och att bli tonåring. Hon läser bloggar för att ta reda på vad som är populärt hos andra tonåringar, samtidigt som hon slåss med pinnar i skogen för att inga andra barn ska ta över platsen i skogen där kojan ska byggas.

Något är annorlunda

Tuva har precis börjat sexan och redan första dagen känner hon att stämningen är annorlunda. Under sommarlovet har Tuva och hennes bästa vänner, Bao och Linnea, planerat för att bygga en koja i skogen. Men idag säger Linnea plötsligt att hon inte vill var med och leka, hon spenderar hellre dagen på skolan.

Senare berättar Linnea anledningen, hon har skaffat en pojkvän. Tuva kan inte fatta det, hon som själv aldrig ens lyckats bli kär. Boa däremot, blir arg på Linnea för att hon hellre umgås med sin kille än med dem.

Kompisar och känslor

Nu kommer Tuva i kläm mellan sina vänner och måste använda sig av vita lögner för att göra båda nöjda. Samtidigt fundera Tuva på vem hon är och vem hon vill vara? Ska hon göra som Linnea och skaffa sig en kille (trots att hon aldrig blivit kär i någon) eller ska hon vara som Bao och fortsätta med lekarna i skogen.

Det är många känslor att hantera och när det börjar en ny tjej i Tuvas orkester så händer något inom Tuva och hennes hjärta börjar plötsligt att klappa snabbare.