Vita lögner, röda hjärtan

Sommarlovet är slut och Tuva börjar sexan. Hon ser fram emot att bygga klart basen i skogen med sina bästa vänner. Men något har förändrats och det blir inte riktigt som Tuva tänkt sig.

Tuva är 12 år och bor tillsammans med sin pappa. Hennes bästa vänner är Linnéa och Bao. De har varit bästisar sedan ettan och nu ska de börja sexan.

I sexan vill Tuva göra fem saker har hon bestämt.

  1. Skriva och rita en hel dagbok.
  2. Skaffa en cool klädstil.
  3. Bygga den bästa basen tillsammans med sina bästa kompisar.
  4. Gå på övernattningsfödelsedagskalas och stanna uppe jättesent.
  5. Bli kär (kanske)!

Något är annorlunda

Redan första dagen är det som att någonting har förändrats. Det ligger en spänd stämning över klassen. Allt är ändå nästan som vanligt fram till lunchrasten. Då visar det sig att även de lättaste sakerna på listan kan bli svåra. Som att bygga bästa basen.

Dessutom börjar en ny tjej på skolan, Miriam. Direkt, första gången hon och Miriam pratar med varandra, känner Tuva att Miriam är schysst och cool. Tuva vill verkligen lära känna den nya tjejen.

Att vara mitt emellan  

Läs Vita lögner, röda hjärtan, om hur det går för Tuva med sin lista. Gillar du berättelser om vänskap och kärlek kommer du inte att bli besviken. Det är roligt, mysigt och ibland lite pinsamt - sådär som livet kan vara.

Boken fångar verkligen känslan jag själv minns från att gå i sexan. Hur det kändes att inte riktigt vara barn längre, men inte heller tonåring. Jag älskar den här boken!

Fler lästips

  1. Allt som rimmar på kär

    Av: Hansson, Elin Tipsat av: Annika Edlund

    Gro rimmar mest hela tiden, hon ska bli poet. Bästisen Mina blir kär hela tiden. När Josh börjar i klassen blir äntligen Gro kär, men det blir inte kul med bästisen. Läs en rolig och fin bok om vänskap och förälskelse.