Virusvarning

En av dina klasskompisar krossar ett provrör som han påstår innehåller ett dödligt virus i klassrummet. Något sådant är väl inte möjligt? Men vad ska man tro när lärare och klasskamrater börjar kollapsa.

Lance "Loser" Loosley överdriver ofta och hittar på saker om sig själv och sin familj. Han blir ofta retad i skolan och ärligt talat tycker Mike, Losers granne, att han får skylla sig själv som ljuger och inte har förstånd nog att inse att han är en förlorare.

Hotar att döda alla

En dag på väg till skolan visar Loser ett provrör med pulver i för Mike. Loser påstår att han har knyckt det från ett hemligt laboratorium där hans pappa arbetar, och att det är ett dödligt virus. Senare samma dag på skolan går mobbarna för långt. Loser hotar att döda dem om de inte säger förlåt till honom.

Ursäkterna uteblir och Loser krossar provröret i klassrummet innan han försvinner. Först tror ingen på Losers historia om att alla har blivit smittade och kommer att dö. Men när läraren kollapsar får de tänka om.

Spännande bok om en pressad situation

Klassen sätts i karantän och det lilla samhället är i panik. Loser är spårlöst försvunnen och det tar lång tid att få dit experter som kan ordna fram ett botemedel. Under tiden måste Mike och klasskamraterna hantera faktumet att de kanske kommer att dö. Fler och fler av eleverna kollapsar.

Virusvarning är en spännande bok om en väldigt pressad situation. Den väcker många frågor: Hur långt är en person beredd att gå för att få upprättelse eller hämnd? Kan vem som helst bli en mördare eller är det något man föds till? Går det att driva någon till att begå mord? Och vad gör man när man ställs öga mot öga med döden?

Skjut apelsinen

Av: Niemi, Mikael Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Niemis nya bok drabbar mig, utmanar mig och får mig att minnas skoltiden, växandet, utsattheten, de vuxnas främmande världar och det egna inre kaoset.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 28 augusti 2014