Vinylprinsessan

Allie bor med sin mamma i Berkeley i Kalifornien. Hon är en riktig musiknörd. På skolloven och all annan ledig tid, jobbar Allie i en liten sunkig skivaffär. Hon älskar det över allt annat. Häng med i hennes liv, som är fyllt av musik.

Bästa kompisen Kit är besatt av svartsjuka och får med sig Allie att spionera på pojkvännen. Deppiga mamma skriver på sin avhandling och dejtar, men verkar inte känna sig själv så bra. Enligt Allie. Mormor Estelle kommer infarande med spännande föreläsningsprogram i ena näven och färdiglagad mat i den andra.

Allie själv spanar på snyggokillen M i butiken och har drömmar. Vinylnörden Zach verkar riktigt skum och när han ger Allie en bland-CD åker han längst ner på spanarlistan. Bland-CD, hur töntigt är inte det.

En egen blogg

Det är när Allie gör ett fanzine och skapar  bloggen Vinylprinsessan som det blir riktigt intressant. Först är allt ganska stillsamt men på något mystiskt sätt så blir det fullt ös. Här får Allie utlopp för allt sitt musikkunnande och sitt samlande. Hon kan berätta om sin skivsamling och vet exakt när hon köpte en skiva, var och från vems samling.

Allie kan artisternas muskialiska bakgrund och vet om de har spelat i några andra band. Musiken är som ett enda gigantiskt pussel och att samla på musik är som att hitta alla pusselbitarna och sätta ihop dem på rätt sätt. Allie hittar sin nördlike och kärlek hos den hon minst av allt drömde om.

Boken Vinylprinsessan är en skattkista för dig som är musikintressad, med extra allt. Här skildras vardagen på jobbet, vänskapen, inbrott och stöld, familjetrubbel och kärleken - med stort K.

Författaren Yvonne Prinz driver en skivbutik tillsammans med sin man.

Nick & Norahs oändliga låtlista

Av: Cohn, Rachel Tipsat av: Åsa Zetterström

Nick och Norah möts vid midnatt på en musikklubb i New York. Efter en första panikframkallad kyss följer en natt kryssandes mellan olika klubbar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 21 april 2013