Vinternoveller

Ingvild H. Rishøis Vinternoveller har fått fina lovord. Efter att ha sträckläst novellsamlingen sällar jag mig till hyllningskören.

Boken består av tre noveller som har familjerelationer som utgångspunkt. Det huvudpersonerna har gemensamt är att de alla befinner sig i tillvarons utkanter. De är ensamma och kantstötta, men kämpar på med sina liv så gott de kan.

Trots att grundtonen i novellerna alltså är ganska mörk lyckas författaren ändå krydda texterna med både hopp och ljus. Ofta i form av godhjärtade människor som inte bara ser våra kämpande hjältar utan också rycker in och erbjuder hjälp. Det är också mycket tack vare författarens medkänsla för sina karaktärer kombinerat med det exakta språket som gör att personerna i Ingvild H. Rishøis noveller inte kommer att lämna mig i första taget.

Våra texter

  1. Tips på novellsamlingar

    Skrivet av: Minabiblioteks redaktion

    Att läsa en novell kan vara som att gå över nattgammal is. Antingen döljer den ett bråddjup eller en vattenpöl. Här tipsar vi om nya och gamla favoriter bland novellsamlingar.

  2. Tre novellsamlingar som berör

    Skrivet av: Catharina Bergman

    Absurditet och samhällskritik, vardagsliv och stora frågor eller tunga ämnen som berättas imponerande. Här kommer tips på tre novellsamlingar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Kurt Levlin den 6 mars 2020