Vinter på berättargränd

Tänk att bo på Berättargränd! Det gör William. Det är lite speciellt att bo där, husen byggdes en gång av kringresande sagoberättare.

Där bor inte så många, så William måste gå en stig genom skogen för att komma till skolan. På Berättargränd finns också ett antikvariat som drivs av en trivsam gammal man som heter Johnvid. I hans bokhyllor finns en stor gammal sagobok som William är särskilt förtjust i.
 
Det är vinter och snart börjar det långa vinterlovet. En dag märker William att det står en märklig flicka i röd kappa i skogsbrynet. Samtidigt hör han hemska tjut eka bland träden och han hoppas flickan skyndar sig in i något av husen.
 
Men den här flickan är mycket speciell och snart kommer hon att ta med sig William på ett sagolikt och spännande äventyr, djupt in i skogen.

Den här boken gillade jag verkligen. Den är spännande och lagom läskig och en magisk ton vilar över hela berättelsen. Jag kommer att tänka på Den oändliga historien av Michael Ende när jag läste den.
 
Gamla antikvariat, böcker, fantasi och magiska resor. En perfekt högläsningsbok för mörka vintermorgnar i skolan eller att läsa själv hemma på sängkanten för dig som är 9 år och uppåt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander den 22 september 2009