Littfors − Vindelälvens litteraturfestival

Littfors pågår 7-15 oktober 2023. Det ordnas träffar om litteratur, skrivande och berättande längs Vindelälven. Årets tema är "eld och lågor."

Festivalen Littfors äger rum på många olika platser längs Vindelälven och inom biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka. Den startar i Ammarnäs och avslutas med en festivalhelg i Vindeln. 

Årets tema är Eld och lågor. Under festivalen blir det samtal och möten om elden, den fysiska och den som brinner i oss. Det blir brandmän som läser barnböcker, spökhistorier vid elden och hjärtan som brinner för landsbygden. På programmet står också musikföreställningar, berättarafton, samisk skrivarworkshop, filmvisning, poesi och mycket annat. 

Festivalen gästas av namn som Pär Hansson, Annika Norlin, Björn Wiman, Anna Nutti Viandt, Moa Backe Åstot, Erik Jonsson, Po Tidholm och Faiza Issa Aden Farah. 

Program, biljetter och information

På Littfors egen webbsida kan du läsa mer om festivalen.

Hela festivalprogrammet hittar du också på Littfors webbsida.

Till vissa programpunkter behöver du biljett. En del program är gratis, men har ett begränsat antal platser. Du kan läsa vad som gäller i anslutning till varje enskild programpunkt.

Samisk kulturbuss

Den fina kulturbussen Julla Májja är med i programmet även i år. Besök gärna den samiska kulturbussen på Facebook.

Littfors, "Vindelälvens litteraturfestival" vill skapa gemenskap mellan människor och platser genom litteratur, skrivande och berättande. Den är resultatet av ett samarbete mellan flera orter och kommuner, bibliotek, studieförbund, föreningar och företag med flera.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 6 oktober 2023