Littfors − Vindelälvens litteraturfestival

Littfors är en ny festival sedan i fjol, som pågår 10-16 oktober 2022. Det ordnas träffar om litteratur, skrivande och berättande längs Vindelälven.

Festivalen Littfors äger rum på många olika platser längs Vindelälven och inom biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka. Den startar i Ammarnäs och avslutas i Vindeln.

Littfors, "Vindelälvens litteraturfestival", har kommit till för att genom litteratur, skrivande och berättande skapa gemenskap mellan människor och platser. Den är resultatet av ett samarbete mellan flera orter och kommuner, bibliotek, studieförbund, föreningar och företag med flera.

Årets tema är Under ytan och syftar till sådant som står mellan raderna eller det som finns men inte syns. Både barn och vuxna kan hitta intressanta programpunkter. Det blir bland annat författarmöten, poesi-workshop, digital konferens, sagostund, musik, filmvisning och litterära vandringar.

Program, biljetter och information

På Littfors egen webbsida kan du läsa mer om festivalen.

Hela festivalprogrammet hittar du också på Littfors webbsida.

Till vissa programpunkter behöver du biljett. En del program är gratis, men har ett begränsat antal platser. Du kan läsa vad som gäller i anslutning till varje enskild programpunkt.

Samisk kulturbuss

Den fina kulturbussen Julla Májja är med i programmet även i år. Besök gärna den samiska kulturbussen på Facebook.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Minabiblioteks redaktion den 4 oktober 2022