Vilma och spökhuset

Oj, om Vilma någon enda gång kunde hålla tyst. Hon säger till sina kompisar att hon inte alls är feg, och nu måste hon gå till spökhuset, mitt i natten.

En varm och solig dag är Vilma och hennes kompisar och badar. Efter badet går de och köper en glass på kiosken som finns på badplatsen.

Plötsligt skriker Vilma till. Något har satt sig på hennes glass, så hon kastar iväg glassen all världens väg.

Hennes kompisar tycker att hon är feg. Det var ju bara ett bi. Men Vilma säger att hon inte alls är feg. Hon vågar ju både klappa Perssons folkilskna hund, och hoppa från översta trampolinen. Det är väl ingenting, tycker kompisarna, hon törs i alla fall inte gå till spökhuset mitt i natten.

Utan att tänka sig för säger Vilma att hon visst vågar. Men sedan ångrar hon sig och får ont i magen. För hon vet att det för flera hundra år sedan inträffade ett mord i det huset. En man blev mördad av sin egen son. Mannen blev ett spöke som nu spökar i huset. Och han hatar barn…

Böckerna om Vilma är mycket lättlästa och har fina bilder. De passar barn i lågstadiet.
 

Blommor på Höökens grav

Av: Arro, Lena Tipsat av: Annika Edlund

Marie får följa med Mirja till familjens sommarstuga. När de blir inblandade i en riktig spökhistoria, får de ett mer spännande sommarlov än de hade väntat sig.


 Visa tips tipstitle=Läs också: 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Catarina Henfridsson den 6 november 2007