Vilken är världens bästa bok?

På Världsbokdagen 23 april firas böcker, författare och läsning runt om i världen. Vilken är världens bästa bok tycker du? Skicka in ditt tips så publicerar vi det här på Minabibliotek.

23 april har Unesco bestämt att det är världsbokdagen. Då firas böcker, författare och läsning runt om i världen. Det är också en dag att tänka på hur viktigt det är för människor att få fri tillgång till information.

På Minabibliotek kan du tipsa om din absoluta favoritbok, världens bästa. Fyll i formuläret så gör vi en lista med alla världsbra böcker.

Din absoluta favoritbok, världens bästa:

(!) Förklaring

Är du under 18 år måste du be din förälder eller vårdnadshavare om lov att lämna ut ditt namn och din adress. Be hen att skriva sin mejladress eller sitt mobilnummer. Då betyder det att hen godkänner att vi sparar ditt namn och adress tills röstningen är avslutad och priser har skickats ut.

Det här är Unesco

Unesco är en organisation inom FN (Förenta nationerna) som arbetar för att länderna som är medlemmar ska samarbeta om kultur, vetenskap, utbildning och information. För att på så sätt försöka skapa fred i världen. Vill du veta mer kan du läsa på Unescos webbplats.

Bilden visar en världskarta fylld med böcker.
    Ett världsbibliotek. Bild: Julia Tim, Bigstock.

1. Världsbokdagen

Skrivet av: Leif Mårtensson

Unescos generalkonferens 1995 beslutade att 23 april skulle bli hela världens bokfestdag. Vi firar böcker, författare, läsning och värnar upphovsrätt och människors fria tillgång till information!

Skrivet av: Åsa Zetterström den 23 april 2019