Vilda söker nytt hem

Att längta efter en egen hund så att det värker i kroppen. Att samtidigt ha världens jobbigaste storasyster som förstör alla ens smarta planer. Som tur är har Tindra aldrig svårt att komma på nya listiga idéer.

Tioåriga Tindra bor med pappa och storasyster Vilda. Förut var Vilda världens bästa storasyster men nu är hon som en helt ny person. En urjobbig typ som bara tänker på smink och kläder. Vilda skriker åt Tindra när hon testar lite ögonskugga. På kompisen Pyttans råtta.

Drömmen om en egen hund

Tindras högsta önskan är en egen hund. Hon längtar och längtar men pappa säger att hon är för liten. I brist på bättre är hon extramatte till tant Olssons Knutte.

Bästisen Pyttan har minsann en egen råtta, och nya kompisen Elias fick en egen hund redan när han var nio. Vännerna hjälper Tindra att göra en plan för att visa pappa att hon visst är stor nog att ta ansvar för en egen hund.

Elias kommer på att det inte måste vara en valp. Hos Djurskyddet finns vuxna hundar som behöver nya hem. Tindra tittar på alla foton av hundar som söker nya ägare, och fastnar för Douglas. En snäll och blyg Sankt Bernhard.

En superjobbig storasyster

Allt verkar gå så bra, pappa ger med sig. Tindra ska få sin hund, på ett villkor. De måste först testa att ingen i familjen är allergisk. När Vilda förstår att de måste bli stuckna i armen går allt åt skogen. Hon vägrar vara med.

Då bestämmer Tindra att det är nog, nu måste Vilda flytta, kosta vad det vill.

En härlig berättelse om Tindra och hennes kamp för att få en egen hund. Det är roligt och spännande. Alla som verkligen har längtat riktigt starkt efter något känner igen sig. Det gör du också om du har ett syskon som du egentligen gillar men som ibland är fruktansvärt irriterande.

En hund och hans pojke

Av: Ibbotson, Eva Tipsat av: Annika Edlund

Harry har allt man kan tänka sig. Han får det han pekar på utom det han allra mest önskar sig, en hund. Tills en dag när det verkar som om hans dröm ska bli sann. Men hans föräldrar lurar honom och Harry tar saken i egna händer.