Vilda gröna ögon

Den perfekta ytan på Frankys familj börjar smulas sönder.

Det är en familjs upplösning som skildras ur äldsta dottern Frankys synvinkel. Familjen består av Franky, hennes bror och syster, deras far som är en före detta sportstjärna som blivit en känd teveprofil och deras näst intill osynliga mamma. Utåt sätt är det den perfekta familjen. Inom familjen finns en gyllene regel: gör inte pappa arg.

Makt och motstånd

Pappan utövar sin makt på ett smygande och manipulerande sätt. När saker och ting inte går som han vill straffar han den i familjen som orsakar problemet. Enligt honom själv gör han det av kärlek. Franky älskar sin far, därför blir moderns svek ett sådant dräpande slag.

Mamman lyckas ta sig ifrån hemmet och maken, men barnen blir kvar hos pappan. Franky tar avstånd från sin mamma och ställer sig på pappans sida. Men Franky har ett annat namn/personlighet, Vilda Gröna Ögon, som ifrågasätter vad som händer. Sedan inträffar det fruktansvärda.

En gripande historia om en familj som bryts sönder inifrån och hur man till sist måste välja mellan lojalitet eller sanning.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 30 augusti 2013