Vila i frid

En känd skådespelerska hittas medvetslös på Yasuragi Hasseludden. Polisen tror först att det är en olyckshändelse tills ett äldre par hittas döda i sitt rum.

Det blir Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning som får ansvaret för utredningarna, vilket trasslar till privatlivet lite extra då hon och sambon kämpar för att få barn. Det är inte så lätt att vara tillgänglig överallt hela tiden.

Stort persongalleri

Yasuragi Hasseluddens hotellchef Peter Berg blir ytterligt stressad över morden då besökarna sviker samtidigt som VD Nils Wedén beter sig minst sagt märkligt. Trots att handlingen rör sig mellan flera olika personer blir det aldrig rörigt, utan väcker bara mer nyfikenhet och lyfter berättelsen.

Lagom ger spänning

Det intressanta med Sofie Sarenbrant är att man får följa flera av huvudrollerna i hennes romaner, men ändå utelämnas tillräckligt många detaljer för att det ska bli liv och spänning i berättelsen. Jag gillar verkligen miljön som hon rör sig i den här gången. Emma Sköld är en ny bekantskap som jag tycker riktigt bra om och hoppas få se mer av.

Svenska deckardrottningar

Skrivet av: Helen Forsberg

Efter att ha tröttnat på bittra, whiskeydrickande kommissarier, släppte jag in Rebecka Martinsson, Anna-Maria Mella, Erica Falck och Patrick Hedström i mitt liv. Helt plötsligt känner jag mig berörd.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 17 augusti 2012