Viktor

Det här är den tredje och sista boken om Ellinor, Leo och Viktor som går i sexan. Om deras tankar, känslor och problem. Gillar du att läsa om vardag, liv och verklighet är det här en serie för dig.

Av: Bredow, Katarina von
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2019
Låna

Sommarlovet närmar sig. Viktor är orolig för hur det ska bli när han inte träffar skolkompisarna varje dag. Han är rädd att de ska få veta vad som egentligen är fel med hans mamma. Till Ellinor har han sagt att mamma har cancer. Vad händer om alla får veta sanningen?

Lögner och misstänksamhet

Mycket har ändrats i klassen sen Viktor började. Ellinor är hans flickvän nu och det pirrar i honom varje gång han ser henne. Men han vet inte riktigt om hon gillar honom på samma sätt. Viktor vill kyssas och hångla men Ellinor viker undan. Och Leo, som nu är självklar i gruppen, är fortfarande misstänksam mot Viktor. Han verkar se igenom Viktors lögner och märker också att Viktor tittar väldigt mycket på Meja.

Viktor har svårt att hålla reda på alla lögner, och en dag rasar allt.

Katarina von Bredow avslutar sin trilogi om livet i sjätte klass och hon gör det riktigt bra. Hon beskriver tankar, känslor och problem på ett ärligt sätt. Jag rekommenderar hela serien till dig som går i mellanstadiet och som gillar att läsa om livet och vad som händer i vardagen.

Läs också

  1. Ellinor

    Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Angelica Edlund

    Ellinor går i sexan och har två bästisar. Tyvärr tål de två inte varandra. Den som kommer i kläm är Ellinor, såklart. Läs om vänskap, kärlek och att stå upp för sig själv.

  2. Leo

    Av: Bredow, Katarina von Tipsat av: Majken Marklund

    En bra bok om Leo och hans kompisar. Det här är andra boken om Ellinor, Leo och Viktor.