Vi ställer inte in, vi ställer om!

Nordmalings bibliotek håller öppet och ställer om.

Bok med blomma Pexels 460554

Det blir många digitala lösningar eftersom vi på nätet kan umgås och njuta av kultur utan att riskera smittspridning. Följ oss på sociala medier för att veta mer! Där uppdaterar vi också så fort vi gör någon ändring i öppettider eller vårt program.

Nordmalings biblioteks facebooksida

Nordmalings biblioteks instagramsida

Vi vet att inte alla har tillgång till internet och därför vill vi nu berätta om detta som införts för att underlätta för er som inte kan komma till biblioteket varken fysiskt eller digitalt. Tipsa gärna vidare!

Beställ ihopplockad bokkasse

Sitter du hemma, undviker offentliga miljöer, är sjuk eller av andra anledningar inte kan/vill komma till biblioteket? Beställ en bokkasse av oss så levererar vi den till bibliotekets dörr, utlånat och klart!

Så här går det till:

• Du ringer eller mailar oss på: 0930-141 75, biblioteket@nordmaling.se -            Berätta för oss vad du vill få hem: böcker/ljudböcker/tidskrifter/film, och på vilket tema eller vilken genre.
  • När vi vet dina önskemål plockar vi ihop en bokpåse åt dig. Kassen kan hämtas upp av någon du känner som tar den till dig eller så möter vi upp dig utanför entrén om du kan komma dit men vill undvika att gå in. Varmt välkomna med era bokönskningar!

Ändrade låneregler

För att underlätta för dig som behöver stanna hemma gör vi tillfälliga ändringar i våra låneregler.

• Ökat antal möjligaomlån. Du kan nu göra upp till sju omlån på de flesta av våra medier och till tre omlån på de medier som vanligtvis inte går att låna om. Det gäller ljudböcker, film och snabblån. Medier som det är kö på går inte att låna om. Du kan ringa till biblioteket så hjälper vi dig låna om.
  • Utökad tid som du inte behöver betala förseningsavgift. Det är vanligtvis en dag, men är nu utökat till en vecka. Om du lämnar tillbaka det du lånat inom sju dagar behöver du inte betala någon avgift.

Ring oss!

Vi vill påminna att det är välkommet att under våra öppettider ringa oss på biblioteket. Självklart hjälper vi till med omlån och bokreservationer och så vidare men vi finns också här om någon skulle behöva en pratstund i allmänhet. Vårt telefonnummer är 0930-141 75.

den 1 juni 2020