Vi skulle varit lejon

I Malins klass finns det andra som bestämmer vad som är ok för tjejer och vad som är ok för killar.

Malin har fått veta att hon ser ut som en kille – lite smink är ett måste! Börja spela trummor? Nej, det är bara killar som tar trumlektioner. Men Malin vill egentligen bestämma själv. Hon önskar en modig person till klassen, någon som skulle kunna ryta ifrån – ryta som ett lejon.

Våga vara modig

Leona börjar i Malins klass och Leona är tyst och blyg – kanske inte något lejon, men de blir vänner, samtidigt som Malin märker att Leona döljer något. Och på idrotten byter hon om blixtsnabbt, helt gömd under ett lakan.

Leona har en hemlighet som hon inte berättat om, hemligheten avslöjas och Leona blir utstött av klassen. Malin får riktigt dåligt samvete, hur ska hon kunna hjälpa Leona – och gå emot resten av klassen? Vågar Malin själv vara modig som ett lejon – eller en liten räddhare (som morfar brukar säga)?

En fin berättelse med händelser i skolan, under lektioner och på raster. Om rätten att vara sig själv och vuxnas ansvar för att alla ska fungera tillsammans i just skolan.

Läs själv eller högläs i mellanstadiegrupp!

Våra texter

  1. Lyssna på Brorsan är kung!

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    När mamma får ett jobb i Malmö över sommaren följer Måns med. Han träffar Mikkel och Nora och får ett oförglömligt sommarlov.

  2. Stolt att vara du

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Att vara säker i dig själv, stolt över den du är - det är nog svårt för många som är sådär 11-13 år. Ännu svårare om du inte är så som andra förväntar sig. Läs om några unga, modiga personer.