Vi ska ju bara cykla förbi

Det är snart avslutning i nian. Manda och hennes bästa kompis Malin känner sig less, uttråkade och missförstådda av alla. De är ju så coola. Varför märker ingen det?

Manda och Malin går sista terminen i nian. De längtar efter hångel, romanser och fester. På kvällarna cyklar de runt i det lilla samhället, smyger in på fester de inte är bjudna till, ligger och spanar i diken, dricker öl i lekparken och längtar efter äventyr.

En ny kille, snyggingen John, har börjat jobba på pizzerian. Manda blir blixtkär och vill ha just honom. Men hur ska det gå till? Allt blir ännu mer komplicerat när plötsligt Oskar verkar intresserad av henne.

Livet i nian

Vi ska ju bara cykla förbi är en helt underbar bok. Om att stå på gränsen mellan barndom och vuxenliv. Om bästa vänner och syskon. Om drömmar och längtan. Om egostiska svin och superschyssta typer.

Jag läser med alla känslospröt ute, blir både pinsamt berörd och lycklig. Kan bara säga - läs den! Läs, läs, läs!

Läs också

  1. Korridorer

    Tipsat av: Ina Björndotter

    En novellsamling för dig som går i högstadiet, eller för dig som vill minnas hur det kunde kännas.

  2. Det är någonting som drar i mig

    Av: Persson, Elin Tipsat av: Annika Edlund

    Allt det gamla vanliga, välkända känns trist. 13-åriga Andréa bor på landet och vill bort. Vill att något ska hända. Och det gör det när Alex dyker upp. Men allt har ett pris.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 19 december 2022