Vero hit & dit

Vero har blivit Markus vän och aldrig har han varit så glad som nu. Då blir det bestämt att Vero ska flytta igen.

Markus är en fundersam kille som har mycket att tänka på. Hans mamma mår inte bra, hans pappa är väldigt noga med regler och Markus har ingen riktig kompis.

Äntligen en vän

Så börjar Vero i Markus klass. Ingen är som Vero. Ingen heter som hon och ingen vet så mycket som hon. Vero vet vad det kostar att hyra en flyttfirma, eftersom hon har flyttat så många gånger.

När Markus till sist vågar prata med Vero får han en riktig vän för första gången. Markus är inte ensam längre och tillsammans lär de känna Abbe som är så tuff. Allt känns mycket bättre nu. Livet är enklare, ljusare.

Flytta igen

Då får Veros pappa ett nytt jobb och det är dags för Vero att flytta igen. Men det går inte Markus, Vero och Abbe med på. Barn ska väl inte behöva flytta om de inte vill? Tillsammans måste de göra något för att stoppa flytten.

Det här är en riktigt fin bok om att känna sig annorlunda. Om vänskap och om att få synas och känna sig viktig. De fina illustrationerna av Helena Lunding Hultqvist är en bonus. Vero hit och dit passar även bra som högläsningsbok på mellanstadiet.

Det är jag som är Lisa

Av: Croall, Moa-Lina Tipsat av: Annika Edlund

En bok om att vara mittemellan alla och känna sig ensammast i hela världen. Moa-Lina Croall skriver i samma stil som Jacqueline Wilson. Sorgligt men härligt!