Vei

Ett imponerande serieäventyr som tar avstamp i nordisk mytologi. Spännande, och beundransvärt gestaltat.

Vei

Av: Bergmark Elfgren, Sara
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Ett skepp med en stridslysten besättning som dödar och erövrar i Odens namn hittar en medvetslös kvinna flytande långt från land. Kvinnan heter Vei och har inget annat val än att föra skeppet till sin hemvist Jotunheim dit hon själv behöver återvända för att söka anledningen till att hon hamnade i havet. 

Mäktigt äventyr

Vei är en ran, sin flocks utvalda kämpe. Sedan barnsben tränad för att delta i Meistarileikir, en tvekamp där asar och jotun väljer sina kämpar att slåss på liv och död för makten över Midgård. Det har gått hundratals år sedan sist men nu står stjärnorna rätt för ännu en strid, där Vei kommer att spela en av huvudrollerna. 

Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnsson har tillsammans skapat ett imponerande serieäventyr som tar avstamp i nordisk mytologi. Förutom att Vei är en spännande berättelse så är gestaltningen av asarna, jotun och de väsen som befolkar Veis värld välgjord och beundransvärd. Vei är ett mäktigt äventyr att kliva in i och passar bra för dig som gillar mytologisk fantasy eller episka berättelser. 

Första delen av två. Andra delen beräknas komma ut 2018. 

Våra tips

 1. Berättelser från Engelsfors

  Tipsat av: Anna Sahlén

  Tillbakablickar, nutid och föraningar om vad som ska komma ryms i denna serieberättelse som utspelar sig före Nyckeln, den avslutande delen i Cirkeln-trilogin.

 2. Nidstången

  Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Åsa Zetterström

  Det börjar inte bra för bröderna Viggo och Alrik i den nya staden. Bråk och fönsterkross, och ett våldsamt städjobb i ett underjordiskt bibliotek. Vad är det frågan om?

 3. Valhall

  Av: Madsen, Peter Tipsat av: Jon-Isac Svanefjord

  Följ med till asagudarnas galna värld i första delen av Peter Madsens samlade verk, och frossa i stora mängder av extramaterial.

 4. Sagan om Valhalla

  Av: Hildebrandt, Johanne Tipsat av: Åza Sjöstam

  I Sagan om Valhalla har Johanne Hildebrandt inspirerats av den nordiska mytologin. I tre böcker lyfter hon fram dess starka kvinnliga förebilder.

 5. Jätten på Utgård och andra gudasagor

  Av: Gripe, Camilla Tipsat av: Mikael Eklund

  En bok med sju sagor om asagudar som Tor, Oden, Loke och Freja. Vi får bland annat reda på hur Tor fick sin hammare, vad som hände när jättarna stal den och hur Idun blev bortrövad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 31 maj 2017