Vargöga

När Simon och hans familj flyttar till släktgården på ön Vargöga verkar grannarna inte alls bli glada. Kan det vara så att det vilar en förbannelse över släkten Varg?

Av: Leavy, Niklas
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2021
Låna

Den stora olyckan förändrar allt. Simons storebror Jonathan sitter tyst i rullstolen och kan inte längre ta hand om sig själv. Simon kan inte sluta tänka på det som hänt. Mitt i allt flyttar familjen till den gamla släktgården på ön Vargöga.

En förbannelse

Vargöga är som en annan värld. Ingen vill berätta varför, men det märks att öborna inte är glada över att familjen Varg flyttat tillbaka till ön. Det är som om det vilar en förbannelse över släkten Varg och över hela ön.

Simon dras till det gamla ödehuset, trots att pappa förbjudit honom att gå dit. Vattnet i ödehusets brunn lockar på Simon på ett sätt han inte förstår. Grannflickan Elvira säger att vattnet är farligt, men Simon kan inte låta bli att tänka att vattnet är magiskt.

Och om vattnet är magiskt kanske han kan rädda sin storebror, trots allt.

Skrämmande men vackert

Vargöga är en bok som passar dig som gillar rysare. Det är en vacker men skrämmande berättelse om familjehemligheter, förbannelser och hopp.

Läs också

  1. Nyckeln till Hinsides

    Av: Alvtegen, Albin Tipsat av: Anna Hultgren

    Familjen får bo gratis i det gamla huset över sommaren. Linus inser snabbt att där finns hemligheter, inte minst runt den mystiska nyckeln som ligger gömd under golvbrädorna. Vart går den?

  2. Djupgraven

    Av: Sten, Camilla Tipsat av: Annika Edlund

    I dimman på en skärgårdsö försvinner en elev när det är skolorientering. Klasskompisarna Tuva och Rasmus bestämmer sig för att undersöka saken närmare.