Vampyrens märke

Jag ger den här boken 100 galna galande vampyrkatter av 5. Den får det för att den är spännande, har en bra handling, är skriven på ett bra sätt och man sugs in i den på direkten.

Det börjar med vanlig hosta, men blir värre. En dag står en sökare vid Zoeys skåp. Han placerar en tatuering i form av en månskära på hennes panna. En markering att hennes liv som människa är slut. Hennes liv som vampyr ska börja! Men om inte Zoey tar sig till Nattens hus så kommer hostan bli värre och hon kommer att dö. Hon vet inte vad hon ska göra och åker hem för att få råd av sin mamma.

Tvingas fly för att få hjälp

Men där är också hennes styvpappa som bestämmer att Zoey inte alls ska åka till Nattens hus, utan stanna hemma och bli botad av deras doktor. Förtvivlad flyr hon till sin mormor som alltid funnits där för henne. Där träffar hon Nyx, vampyrernas drottning. Nyx berättar för Zoey att hon är speciell, att hon kommer kunna göra saker som ingen annan gjort förut. Zoey svimmar av allt som hänt och när hon vaknar igen befinner hon sig på Nattens hus.

Något är fel

Bredvid henne sitter hennes mormor och den vackraste kvinnan hon sett, Neferet, övervampyren på Nattens hus. Till sin förvåning ser Zoey att hennes månskära är helt ifylld, något som inte ska hända förrän hon fullbordat förvandlingen och blivit en vampyr. Nyx hade kanske rätt, tänk om Zoey är annorlunda! 

Allt eftersom tiden går märker Zoey att saker och ting inte är vad de borde vara. Som Nyx sade till henne: "Ljus bringar inte alltid godhet, precis som mörker inte alltid är lika med ondska".

Bokens huvudpersoner

Zoey Redbird är bokens hjältinna, hon verkar bli en vampyr som är starkare än någon annan. Stevie-Ray Johnson är Zoeys rumskompis och bästa vän. Jättesnäll och finns alltid där för henne. Afrodite avskyr Zoey bara för att hon är starkare än hon själv. Men alla kan förändras. Neferet är översteprästinna på Nattens hus, Zoeys mentor, hon är vänlig och underbar. Men är allt verkligen som det ska vara med henne?


Svår att lägga ifrån sig

När jag läste boken första gången var det för att min kompis tvingade mig, hon sa att den var jättebra. Hon hade helt rätt. Vampyrens märke är verkligen hur bra som helst! Den är väldigt spännande och svår att lägga ifrån sig. När jag bestämt mig för att sluta läsa, så händer det något och vips så är den utläst. Jag sträckläste den på ungefär två timmar och ville läsa nästa på direkten, men då var biblioteket stängt, så jag fick vänta. 

Ett tips för att inte bli galen

Jag rekommenderar den för personer över 10 år, eftersom den kan vara lite läskig. Det gäller ännu mer för övriga böcker i serien. De är precis lika spännande och händelserika, ju längre in i serien man kommer desto bättre blir den. Mitt tips är att låna ganska många ur serien samtidigt som du lånar den första, annars är risken att du blir galen av att inte kunna fortsätta läsa när del ett är utläst.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Hanna Leijon den 11 mars 2012