Vampyr-varning

Något underligt händer i lägenheten under och Titti blir allt mer rädd. Dessutom är det snart Halloween, och fullmåne till råga på allt. Läs en härligt läskig vardagsrysare.

Titti tycker inte om vampyrer. Snart är det Halloween och hon ska klä ut sig och gå på bus eller godis tillsammans med kompisen Irma. Titti vill klä ut sig till Bamse, för hon vill verkligen inte vara vampyr.

På kvällen kan Titti inte sova för att vampyrtankarna snurrar i huvudet. När hon smyger upp för att dricka vatten ser hon en lastbil utanför huset. Några personer bär in en avlång låda i den tomma lägenheten en trappa ner. Titti ser också en svart skugga glida fram, en figur med blekt ansikte och alldeles röda läppar.

Vad händer i den tomma lägenheten?

Hur är det med den tomma lägenheten egentligen? Ingen verkar bo där, det är mörkt och det finns inga gardiner i fönstren. Men ser inte Titti en skugga passera fönstret? Kanske finns någon där som inte vill visa sig?

Så blir det fullmåne och Titti vet vad det betyder. Vampyrernas bästa tid. Hon berättar inte om sin rädsla för Irma men laddar upp med vitlök. Allt blir bara mer och mer mystiskt och mamma bara tröttare och tröttare. Tänk om det är så hemskt som Titti tror...

Anna Holmström Degerman har skrivit en härlig vardagsrysare för dig som har kommit igång med läsningen. En läskig slukarbok om hur skräck kan vända blicken och förstora rädsla. Boken har fina, rolig teckningar av Christel Rönns.

Monsterakademin

Av: Widmark, Martin Tipsat av: Åsa Zetterström

Ett spökslott med tinnar och torn. En jättestor betjänt, med ett långt ärr på ena kinden. En grupp människor med små silvermärken som ser ut som fladdermöss! Vad är det fråga om?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 22 oktober 2015