Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?

En varm och intensiv kärlekshistoria med döden väntande runt hörnet.

Till det yttre är boken inte speciellt lockande, men när jag väl öppnade den och började läsa fylldes jag av den finstämda kärleksberättelsen som rullades upp för mig.

Boken handlar om Markus, 19 år, och hans första kärlek, den 24-åriga Ingrid. Markus jobbar på flygplatsen där han tar hand om bagaget, men han vet inte riktigt vad han vill göra med sitt liv.

På en fest träffar han en tjej och blir störtförälskad. Han kan inte släppa henne med blicken, hon är det vackraste han någonsin sett. Hon verkar inte vara som alla andra och ser annorlunda ut med sitt rakade huvud.

En ängel vakar över dig

De börjar prata och Markus får veta att hon heter Ingrid och hon berättar att hon ska flyga till Oslo nästa dag. Markus lyckas leta reda på hennes väska på flygplatsen och lägger ner en liten ikon och en lapp med orden "en ängel vakade över dig under flygturen".

När Ingrid kommer hem igen börjar de umgås, men ibland orkar inte Ingrid träffas och vi får veta att den rakade skallen beror på att Ingrid är sjuk i cancer, väldigt sjuk...

När jag läser känner jag verkligen de där intensiva, överväldigande känslorna som den första kärleken kan ge och samtidigt inser jag att den här kärlekshistorien inte kommer få ett lyckligt slut.

Förr eller senare exploderar jag

Av: Green, John Tipsat av: Cecilia Flodström

"Det här är verkligen en bok att älska. Jag gråter och skrattar, det är en bok att återvända till, en som kommer att stanna kvar." Så skriver Cecilia Flodström i sitt tips om John Greens gripande bok om Hazel och Augustus.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Susanne Midebjörk den 16 mars 2011