Vårt lejon

Två bröder som får en hund av sin pappa. Det låter väl toppen, eller hur? Problemet är bara att hunden inte är en hund, det är ett lejon.

Pappa envisas med att det är en hund, så pojkarna döper den till - Hund. Även mamma håller god min, pappa är lite stressad, det är ingen idé att tjata om det märkliga husdjuret.

I skolan förpestar mobbaren Jonno dagarna som vanligt. Nu har han också börjat reta bröderna för deras hund. Även om ingen utanför familjen har sett den så hör alla i kvarteret när den "skäller". Konstig hund, menar Jonno och blir alltmer otrevlig mot bröderna. När ska de visa upp sin hund egentligen?

En dag händer förstås det som inte borde hända, Hund lyckas smita ut ur huset.

Lesley Beakes historia om de två pojkarna och deras ovanliga husdjur är oemotståndlig. Humor och allvar i charmig blandning, med härliga bilder i varma färger av Erika Pal. En bok att läsa om och om igen tillsammans med barn från 3 år.

Tshepo Mde är tillräckligt lång

Av: Jadezweni, Mhlobo Tipsat av: Johanna Löjdström

Ibland är det svårt att vara liten. Tshepo Mde är liten och önskar innerligt att han var längre. Då skulle han kunna nå saker på platser högt upp, som det där mumsiga godiset uppe på skåpet. Inte ens en stol kan hjälpa Tshepo att nå dit upp.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 31 oktober 2013