Världens inte värsta djur

En rolig faktabok om djur som blir missförstådda och baktalade av oss människor. Kanske hittar du ett nytt favoritdjur.

Vissa djur är helt enkelt inte så populära hos oss människor. Nu får de komma till tals i en egen bok.

Två sidor av varje djur eller insekt

Först presenteras djuren som otäcka och läskiga, både i bild och ord. Som att nattfjärilen flyger in i ditt ansikte för att den är jobbig. Eller att spindlar bygger bon i håret på människor som ligger och sover.

På nästa uppslag tecknas djuren i sin gulligaste form. Här får de själva försvara och förklara sig.

Nattfjärilar blir förvirrade av lampor, eftersom de navigerar med hjälp av månljus. Släcker du lampan får du vara ifred och nattfjärilen blir inte lurad att flyga fel.

Spindlar bygger inte bon i hår, varför skulle de göra det? De är upptagna med att spinna sina egna coola nät. Visste du att en spindeltråd är starkare än en lika tunn ståltråd?

Djuret människan

Boken gör mig uppmärksam på djuret människan. Hur svårt vi har att dela med oss av utrymmet på jorden. Många djur i boken gör nytta i naturen. De behövs i ekosystemet men får ofta flytta på sig på grund av människors behov.

Världens inte bästa djur fungerar bäst som en presentation av de olika djuren. Vill du veta mer ska du leta vidare i andra böcker.

Men den här boken har ett kul sätt att berätta. Tänk till exempel om fler barn hade daggmaskar eller korpar som sina favoritdjur. Det vore väl roligt!

Läs också

  1. Fantastiska fakta om djur

    Av: Säfström, Maja Tipsat av: Annika Kimmel

    Har zebror vita ränder eller svarta? Vilken färg har isbjörnars hud? Läs svaren och massor med andra fakta i den här fina boken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Sidebo den 9 mars 2021