Väggen

En spännande, suggestiv och klaustrofobisk berättelse om en kvinna som blir instängd i de österrikiska alperna.

Av: Haushofer, Marlen
Språk: Svenska
Publiceringsår: 1988
Låna
Hugo och Luise Rüttlinger är ägare till en ensligt belägen jaktstuga och bjuder in kvinnan att följa med dem dit sista helgen i april. Första kvällen går värdfolket ned till byns värdshus. När kvinnan vaknar på morgonen har de inte kommit tillbaka och hon beslutar sig för att söka rätt på dem.
 
På väg ned mot byn så går hon emot en glasvägg som skärmar av henne från resten av världen. Den genomskinliga väggen har ingen början och inget slut och är helt ogenomtränglig.
 
 
Kamp för överlevnad
På andra sidan glasväggen ser hon människor och djur i frusna poser allt levande tycks ha stelnat. Nu börjar hennes kamp för att överleva både fysiskt och psykiskt.
 
Tur i oturen är att Hugo, som levt sitt liv med skräck för atomkrig och följderna efter ett sådant, har lagt upp ett lager av livsmedel, medicin och andra förnödenheter. Som sällskap har hon parets hund och en katt.
 
Svårare är det att leva med den totala ensamheten. För vad händer med oss när vi blir helt utelämnade till oss själva?

Berättelsen om Pi

Av: Martel, Yann Tipsat av: Marianne Folkedotter

Marianne Folkedotter, berättarantikvarie, tipsar om sin favoritbok: - Det här en fantastisk bok – en sån där man kan läsa flera gånger, återvända till och varje gång upptäcka nya saker.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Lenita Brodin Berggren den 7 april 2008