Utan ett ord

När Cynthia är 14 år vaknar hon en morgon efter ett blöt natt och ett hemskt gräl med föräldrarna och märker att huset är tomt. Hennes mamma, pappa och bror är spårlöst försvunna och går inte att hitta.

Terry och Cynthia är gifta och har en åttaårig dotter, Grace. De bor i en amerikansk småstad och är en alldeles normal medelklassfamilj, förutom på en punkt. För 25 år sedan, när Cynthia var 14 år, försvann hela hennes familj spårlöst.

Traumatiserad och överbeskyddande

Familjen hade bråkat på kvällen för att Cynthia varit ute olovandes och dessutom druckit sig rejält full. Däckad somnade hon och när hon vaknade på morgonen är huset tomt. Familjen återfanns aldrig och Cynthia växte upp hos sin moster Tess. Hon fick ett förhållandevis bra liv men traumat förföljer henne och gör henne till en mycket orolig och överbeskyddande mamma till Grace.

När 25 år har gått är hon närmast desperat att få veta vad som hänt hennes familj, så hon är med i ett TV-program om gamla olösta fall. Då börjar det hända en massa märkliga och oroväckande saker.

Spännande trots vissa brister

Det här är en jättespännande bok som är svår att lägga ifrån sig. Storyn hålls ihop på ett bra sätt men ibland brister trovärdigheten i berättelsen. Det är dock ett mindre problem, för det är så spännande och intressant att jag struntar i det. Detta är en författare jag kommer återvända till.

Utan ett ord

Av: Barclay, Linwood Tipsat av: Ingrid Magnusson

Cynthia, 14 år, drabbar samman med sina föräldrar och smäller igen dörren till sitt rum. När Cynthia kommer ut morgonen därpå beredd att åter konfrontera sina föräldrar och sin bror Todd vid frukostbordet, är huset tomt. Hennes familj har försvunnit.

I skuggan av ett brott

Av: Henschen, Helena Tipsat av: Wiveca (Vicky) Uhlander

Helena Henschen har skrivit en dokumentärt berättad historia i romanform om sin egen familjs tragiska öde - ett brott som alla i släkten lagt locket på.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 29 mars 2013