Utan ett ord

Cynthia, 14 år, drabbar samman med sina föräldrar och smäller igen dörren till sitt rum. När Cynthia kommer ut morgonen därpå beredd att åter konfrontera sina föräldrar och sin bror Todd vid frukostbordet, är huset tomt. Hennes familj har försvunnit.

Det är upptakten till den kanadensiske författaren Linwood Barclays thriller Utan ett ord. Läsaren möter Cynthia igen först när 25 år har gått. Hon lever nu ett stillsamt familjeliv med man och barn, men är starkt präglad av den traumatiska händelsen i tonåren.

Hon får chansen att delta i ett TV-program som efterlyser saknade personer, något som på nytt river upp traumat hon genomgått. TV-programmet kommer dock att utlösa en rad händelser som för henne närmare sanningen om vad som egentligen hände.

Boken är ett kriminaldrama, men utgår inte ifrån en polisutredning. Här är den utsatta familjen i centrum och då främst Cynthias make som leder jakten på sanningen. Det blir naturligtvis en jakt på liv och död.

Boken har en oväntat tät dramatisk intrig, där händelser och vändningar avlöser varandra, dock lite på bekostnad av trovärdighet.Boken fungerar dock som spännande och underhållande läsning.

Utan ett ord

Av: Barclay, Linwood Tipsat av: Helen Forsberg

När Cynthia är 14 år vaknar hon en morgon efter ett blöt natt och ett hemskt gräl med föräldrarna och märker att huset är tomt. Hennes mamma, pappa och bror är spårlöst försvunna och går inte att hitta.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Ingrid Magnusson den 12 oktober 2010