Utan djur så dör jag!

Tilda bor på landet och har många husdjur. Hon älskar djur, men just nu är livet jobbigt. Bästisen Thea vill bara vara med coola Elin. Tur då att klasskompisen Stella finns.

Tilda har det jobbigt just nu. Bästa kompisen Thea vill bara vara med Elin, en av klassens coola poppistjejer. Tildas storasyster Moa vill att en småunge ska ta över Tildas häst. Dessutom kommer Tilda aldrig någonsin få någon kille och hemska Marcus i klassen säger hela tiden taskiga saker eller slår henne på armarna. Stackars Tilda!

Livet på landet

Ändå, egentligen har hon det ganska bra. Hon bor på landet och har en massa husdjur. Hund, häst, fiskar och fåglar och kaniner. Allra helst kaniner som bara blir fler och fler. Tildas pojkkanin Muffin och Theas tjejkanin Buffy träffas ibland och då blir det lätt fler kaniner. Många fler.

Nu har mammorna och papporna satt stopp för fler kaninungar, men hur lätt är det. Gården ser snart ut som en kaninfarm.

Galen i djur

Elin vill bara hänga med Thea och hon tycker att alla andra är töntar. Men det kanske inte är så knäppt att vara en tönt ändå. Stella är den enda i klassen som har nästan lika många djur som Tilda och hon fattar grejen. Dessutom får Stella och Tilda skrattanfall åt precis samma saker.

Utan djur så dör jag! är en rolig, smart på-kornet-bok om kompisar, djur och familj. Det är första delen i en planerad serie.