Urchin och de dansande stjärnorna

Långt, långt bort ligger en ö som heter Dimslöjornas ö. Där lever djuren i fred. Men en natt händer något märkligt.

En magisk natt när stjärnorna dansar faller en liten ekorrunge ner från himlen och landar i vattnet nära ön. Tack och lov blir han räddad och får växa upp med de andra ekorrarna. Han döps till Urchin.
 
Hela ön är full av djur. Där finns ekorrar, mullvadar, igelkottar och uttrar. Alla djuren lever i fred och ön styrs av en kung och en drottning som är igelkottar. Mitt på ön finns slottet med många tinnar och torn och under jord finns många gångar och underjordiska rum, en del hemliga. Det är kungen som styr över ön, men under sig har han tre kaptener.
 
Urchin hoppas få börja som uppassare hos kapten Crispin. Men allt förändras när den lille igelkottsprinsen mördas. Vem kan ha önskat att den lille prinsen skulle dö, och vem är mördaren? Kapten Crispin döms för mordet, trots att Urchin vet att han är oskyldig, och skickas iväg från ön. Då bestämmer sig Urchin för att få fatt på den riktige mördaren.
 
Enligt en gammal legend ska öns räddare komma uppifrån. Och Urchin trillade ju faktiskt ner från himlen. I själva verket var det en stor hungrig mås som hade hittat ekorrungen på stranden, flugit iväg med den, men sen blivit störd av en dansande stjärna och tappat ungen i vattnet. Men det är det inte många som vet... Kanske är det ekorren Urchin som är utsedd till öns räddare?
 
Det här är djurfantasy när den är som bäst, och boken är första delen i en serie som heter Berättelser från dimslöjornas ö.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Staffan Olofsson den 18 februari 2008