Ur askan

Första delen i en spännande serie som utspelar sig på Höga kusten där vi får följa Fredrik Fröding och Ö-vikspolisen Sofia Hjortén.

Av: Areklew, Lina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2020
Låna

Fredrik Fröding överlever färjekatastrofen Estonia men tyvärr följer hans föräldrar och bror ner i djupet. Detta trauma påverkar hans liv, han drabbas av återkommande skov av ångest och depressioner. Men Fredrik vägrar ge upp hoppet om att sin bror Niklas överlevde.

Förföljare

25 år efter färjekatastrofen tror sig Fredrik se sin bror följa med den rike jetsetaren och hotellägaren Adam Ceder in på Ceders hotell i Stockholm. Fröding bestämmer sig för att följa efter Adam Ceder men han försvinner från hotellet i sin bil. Färden går efter E4:an norrut mot Höga kusten och färjan till Ulvön.

Det är midsommar och mycket folk i farten som vill fira helgen på den mysiga ön. Båda åker över till Ulvön men för Fredrik blir båtresan en kamp med sig själv eftersom traumat från katastrofen för 25 år fortfarande sitter i. Och i vimlet av midsommarfirare tappar Fredrik bort Ceder.

På midsommardagen hittas Adam Ceder mördad nedanför Ulvö hotell.

Misstänkt för mord

Polis tillkallas och utredningen hamnar hos Örnsköldsvikspolisen Sofia Hjortén. Hon har ett vackert hus på ön som hon nyligen ärvt av sin far. Hon är en duktig polis men känner sig utanför i arbetsgruppen. Sofia och Fredrik gick polisutbildningen tillsammans för 15 år sedan.

De hade ett förhållande som upphörde när  Fredrik hoppade av utbildningen på grund av att han hade ett skov av ångest och dåligt mående. Nu möts de i samband med mordet och Fredrik blir misstänkt för mordet på Adam Ceder.

 

 

 

 

Våra texter

 1. Skriver om människorna bakom brottet

  Artikel Skrivet av: Helen Forsberg

  Annika Sjögren skriver psykologiska thrillers och intresserar sig mer för människor och sammanhang än av själva mordet.

 2. Där ingen vind blåser

  Tips Av: Sjögren, Annika Tipsat av: Andrea Ejelöv

  En flickas försvinnande tvingar fram mörka sidor och gamla hemligheter.

 3. Deckare från norr

  Artikel Skrivet av: Ingrid Magnusson

  Utbudet av deckare och nya deckarförfattare är stort och miljöer och teman påverkar allt mer hur vi gör vårt urval bland dem. Just nu står norrlandsdeckare högt upp på mångas önskelista.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Eva Häggström den 12 mars 2021