United states of cakes

Svenska tolkningar på klassiska amerikanska bakverk som cupcakes, cookies, cheesecake, brownies, fudge och pajer.

Det händer att jag försöker översätta amerikanska recept. Det är inte alltid så enkelt att omvandla deras cups, sticks och ounces till deciliter och gram. Även gradtal på ugnen kan ställa till det och ju färre felkällor desto bättre när du bakar.

Amerikanska bakverk

I sin bok United states of cakes har Roy Fares tolkat en mängd amerikanska bakverk och gjort omvandlingarna åt oss. Dessutom har han till viss del anpassat recepten efter svensk smak, det vill säga minskat lite på sockermängden.

Jag älskar småkakor och svenska bakverk, men tycker att det är roligt att prova att baka annat som verkar gott. Jag har tidigare letat ett bra recept på kakor med jordnötsmör i och hittade genast ett i denna bok. Det finns också flera recept på amerikanska cupcakes med vispad smörkräm som jag vill testa.

Spännande recept och fina bilder

Det finns faktiskt inte många sorter i denna bok som jag inte skulle kunna tänka mig att prova. Men det får bli ett i taget. Bakverken är inga under av nyttighet precis men har hittills varit mycket goda.  

Boken är också fylld av mängder av fina bilder och en inblick i bagerier och baktraditioner som finns på den amerikanska västkusten.

 

Sju sorters sommarkakor

Av: Vikbladh, Cecilia Tipsat av: Anna Sahlén

På sommaren finns ofta mer tid till att både fika och baka. Då passar en receptsamling med somriga bakverk.

Pärlans konfektyr

Tipsat av: Anna Sahlén

De har gjort sig ett namn genom sina egentillverkade kolor. Nu delar Pärlans konfektyr med sig av sina recept.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 28 mars 2014