Ungdomsböcker på engelska

Här har vi listat tunna, mer lättlästa böcker och även tjockare romaner. För ungdomar, på engelska. Om en bok inte finns på ditt bibliotek kan du beställa den från ett annat.

Nästan alla bibliotek har ungdomsböcker på engelska, men på vissa finns det fler än på andra. Vill du låna en bok från Ålidhemsbiblioteket och hämta den på bibblan i Granö kan du reservera den. Prata med personalen om du undrar över något, de hjälper dig.

Easy reads

 1. Sugar

  Av: Ahlburg, Kirsten
 2. Virus

  Av: Bradford, Chris

More in english

 1. Kneel

  Av: Buford, Candace

Facts

Puffbild: sanchesnet1, Bigstock

Ännu fler språk

 1. Ungdomsböcker på thailändska

  Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

  Vill du läsa ungdomsböcker på thailändska? Ungasidan har listat några som finns att låna från Umeå stadsbibliotek. Vill du hämta på ett annat bibliotek i Umeåregionen är det inget problem.

 2. Ungdomsböcker på finska

  Artikel Skrivet av: Åsa Zetterström

  Fantasy, vardag, skola, kompisar eller kanske en spännande thriller? Biblioteken har ungdomsböcker på finska som handlar om det och mycket annat.

Mer från bibblan

 1. För unga

  Biblioteken har böcker, ljudböcker, filmer och spel för dig som är tonåring. I olika format och på många språk. Arrangemang och utställningar hittar du också här.

 2. Listor och artiklar

  Tipslistor på teman som fantasy, kärlek, sport och mycket annat. Artiklar och andra texter om en viss bok eller författare, bokpriser och annat som hör till på biblioteken.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 7 februari 2022