Unga skriver för unga

Nytt nationellt textpris för dig som är mellan 10 och 18 år. Skriv din berättelse om hur du upplever corona-pandemin. Skicka in den senast 15 februari.

Vad tänker du på när inget är som vanligt? Känner du någon som blivit sjuk i corona eller till och med dött? Vart tar alla samtal och funderingar vägen? Hur ser du på framtiden?

Ta chansen att skriva din egen berättelse utifrån den ovanliga situation vi lever i sedan början av 2020. Det kan vara en tecknad serie, en novell, en roman, en dikt, en låttext, kanske sci-fi eller dagboksanteckningar.

För vem och hur?

Alla som är 10-18 år kan vara med i texttävlingen. Du kan skriva på egen hand, eller tillsammans med andra. Texterna bedöms av en jury med bland annat författare och skrivarlärare. Senast 15 februari 2021 måste bidragen skickas in. Den som vinner får 3000 kronor.

På ALMA-prisets webbplats kan du läsa mer om tävlingen, om hur du skickar in och om kontaktpersoner ifall du vill fråga om något.

Det finns också information om tävlingen på Tensta konsthalls webbplats.

Arrangörer

Texttävlingen ordnas av Tensta konsthall tillsammans med Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA), med stöd från Kulturrådet.

Puffbild: Daisy Daisy, Bigstock

Inspiration

  1. Eget skrivande

    Har du ett brinnande intresse för att uttrycka dig i ord? Här kan du som är ung hitta inspiration till kreativt skrivande i olika former.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 14 januari 2021