Ung, bög och jävligt kär

Vad ska man välja? Respekten eller kärleken? En berättelse om två killar, vars liv kommer att förändras dramatiskt.

16-årige Filip har precis kommit ut som bög när han blir vittne till ett rån och en grov misshandel av en väktare. Han flyr livrädd från platsen. Några nätter senare får han ta emot ett mordhot som skrämmer honom från att prata med polisen.

Det är inte det enda som tynger Filip. Hans pappa, som är brandman och nästan alkoholist, är totalt oförstående till sin sons läggning. Dessutom är Filip olyckligt förälskad i fotbollsspelaren Emilio, Aspuddens största värsting och player. Han vet att drömmen om Emilio är dömd att krossas, men kan ändå inte låta bli att hoppas på det omöjliga.

Emilio lever i en kriminell värld och lyder under den kallblodiga gängledaren Nikolaj. Tillsammans med sin vän Farid begår Emilio allt grövre brott. Droger och våld är en del av vardagen och inget är viktigare än att ha respekt.

En dröm och ett val

Plötsligt kommer Filip in i Emilios värld och allt vänds upp och ner. För Filip är det en dröm som blir sann att Emilio kan ha känslor för honom, medan Emilio tvingas till ett avgörande val. Vågar han satsa på kärleken till Filip och lämna gänget? Kommer Emilios förflutna låta honom gå utan att betala ett pris?

En jättebra berättelse om kärlek mellan två killar från olika världar. Boken innehåller våld, skratt, tragedi och kärlek och är full med färgstarka karaktärer. Rekommenderas till äldre tonåringar, eftersom den innehåller mycket våld. Gillar du böcker om kärlek så är det här absolut något att prova på. En bok om två ungdomar som kämpar för att vara tillsammans med den de älskar.

Du och jag, Marie Curie

Av: Persson, Annika Ruth Tipsat av: Karolina Nyström

Jennys värld kretsar mest kring naturvetenskap och fotboll. När Filippa kommer in i hennes liv får hon annat att fundera på. Men hur vet man när man är ihop med någon?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 7 januari 2015