Undrens tid

En trivsam liten historia i en fantastisk miljö. Två omaka ungdomar möts i en skolpjäs.

Året är 1958, och i den lilla småstaden Beaufort vid kusten i North Carolina lever 17-åriga Landon Carter. Han är en lättsam och oansvarig kille som umgås med det populära gänget. De dricker öl, äter jordnötter och hänger på kyrkogården på nätterna. Han är son till en kongressledamot, och när hans far kräver att han ska börja med efter skolan-aktiviteter skriver han upp sig för det som verkar lättast, dramaklassen.

Svår att lägga ifrån sig

Varje år sätter skolan upp en pjäs skriven av den lokala prästen. Eftersom Landon är nästan den ende killen i dramaklassen får han huvudrollen. Han skall spela mot prästens dotter, Jaime, som ber Landon lova henne att inte bli kär i henne. Jaime går klädd i tråkiga kläder, bär alltid på en bibel, är alltid fånigt glad och är ständigt utskrattad av Landons gäng. Inga problem, tänker Landon, men naturligtvis går det inte som han tänkt sig. När Jaime sedan avslöjar en mörk hemlighet ställs allting på sin spets.

Undrens tid är en trivsam liten historia i en fantastisk miljö. En klassisk high school-romans, som om man kan svälja bokens omfattande religiösa moralkakor, är riktigt läsvärd. Boken är inte mer än 200 sidor och när man väl börjat läsa är det svårt att lägga ifrån sig den.

Nicholas Sparks är en amerikansk författare född 1965. Han har skrivit ett femtontal böcker varav flera har blivit film. Han mest kända roman är Jag sökte dig och fann mitt hjärta (The Notebook), som blev en kolossal succé. Nicholas Sparks är den enda författaren förutom J. K. Rowling som har haft både en inbunden och en pocketbok på New York Times bästsäljarlista i över ett år. Nicholas Sparks är en djupt troende katolik och det avspeglas i hans romaner. Undrens tid är Sparks tredje roman och den kom ut 1999.

Juliet, naked

Av: Hornby, Nick Tipsat av: Jon-Isac Svanefjord

Nick Hornby är tillbaka!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jon-Isac Svanefjord den 30 maj 2011