Under vintergatans alla stjärnor

Detta är första boken i trilogin om Emma och hennes sökande efter kärlek, lycka och meningen med livet. Det är också berättelsen om hur en tusenårig pilgrimsled kan förändra ett liv.

Emma är en ung kvinna mitt uppe i karriären som håller på att gå in i väggen. Då träffar hon Eric, en amerikan, som hon blir blixtförälskad i. När hon känner att hon inte orkar mer säger hon upp sig från sitt arbete och flyttar på vinst och förlust till London där Eric bor.

En vandring som griper tag

Det blir dock inte som har tänkt sig, Eric verkar måttligt förtjust och har inte så mycket tid att umgås med henne. Det arbete som hon lyckas få är inte på långa vägar så kvalificerat som det hon hade tidigare. När relationen med Eric tar helt slut får hon höra talas om pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela och bestämmer sig för att det är det hon behöver för att få ordning på sitt liv.

Utrustad med sina gamla träningsskor och en ryggsäck packad med det nödvändigaste tar hon sig de 80 milen till Santiago de Compostela mitt i sommaren. Under de långa dagarna till fots tvingas hon att konfronteras med sitt förflutna. Under vandringen träffar hon en rad färgstarka personer från hela världen och oväntade vänskapsband uppstår.

Emmas historia är bra skildrad och trovärdig, men det intressanta med boken är vandringen till Santiago de Compostela. Det är genom den som vi fattar verkligt intresse för Emma. Skildringen av vandringens vedermödor och höjdpunkter och alla intressanta möten och filosofiska resonemang gör att boken griper tag i en.

Om du blir intresserad av Santiago de Compostela finns det fler böcker att läsa

El Camino

Av: MacLaine, Shirley Tipsat av: Agneta Öberg

El Camino - vägen - är en pilgrimsväg tvärs över norra Spanien.

Skrivet om att gå

Skrivet av: Hans Millgård

Det finns många sätt att förhålla sig till en promenad och många är också de författare som skrivit varmt om vandringar av olika slag.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aina Gustavsson den 30 januari 2015