Umeås bibliotek öppna som vanligt

Stadsbiblioteket och övriga folkbibliotek i Umeå kommun har ordinarie öppettider från och med måndag 13 september. Vissa andra restriktioner blir kvar ytterligare en tid.

Ikon föreställande en byggnad med platt tak och många fönster Bild: Heart Vector/Bigstock

Folkbiblioteken i Umeå kommun har nu återgått till ordinarie öppettider. Även programverksamheten startar upp under september. Fortfarande erbjuder biblioteken inga studieplatser.

Kvälls- och helgöppet

Från och med måndag 13 september återgår folkbiblioteken i Umeå kommun till ordinarie öppettider. På respektive biblioteks sida ser du vilka tider som gäller för just ditt bibliotek.

Inga platser för att studera

Ännu ett tag finns det vissar restriktioner för bibliotekens verksamhet. Vi erbjuder just nu inga studie- eller arbetsplatser.

Bibliotekens programverksamhet

Från och med september startar programverksamheten åter upp på folkbiblioteken i Umeå kommun. Tänk på att även gratisarrangemang kan kräva biljett, med tanke på antal deltagarplatser.

Biblioteksbussen

För att kunna hålla avstånd får endast två besökare, eller en familj, vara i biblioteksbussen samtidigt. När biblioteksbussen besöker förskolor och skolor får endast pedagogerna komma till bussen.

Kontakt

Har du frågor kan du ringa eller mejla till något av biblioteken. Du hittar kontaktuppgifter på respektive biblioteks sida här på Minabibliotek.

Nå oss

1. Alla bibliotek

Biblioteken, deras öppettider, adresser, kontaktuppgifter och annan användbar information.

1. Digitalhjälp drop-in

Datum onsdag 22 september 14:00 - 15:00
    Plats Mariehemsbiblioteket

Din flytväst i digitalstormen!

2. Bebisramsor

Datum torsdag 23 september 13:30 - 13:50
    Plats Umeå stadsbibliotek

Kom och ramsa med oss och lyssna på de bästa pekböckerna!

3. Bäbislek med Minn och Minna

Datum fredag 24 september 09:00 - 09:30
    Plats Umedalens bibliotek

Sjung, lek och utforska tillsammans med din bebis.

4. Sagoklubben

Datum fredag 24 september 10:00 - 10:30
    Plats Umeå stadsbibliotek

Välkommen till en mysig sagostund