Tystnaden i bruset

Det här är en spännande bok med ett väldigt häftigt fast irriterande sätt att komunicera på.

En grupp människor har rest till en ny planet, men världen där är giftig. Det gör att alla kvinnor dör och alla män som är kvar kan höra varandras och djurs tankar. I den här världen lever Todd Hewitt och när han får reda på en hemlighet måste han fly från resten av de män som finns kvar i den nya världen.

Spännande koncept

Jag tycker att den här boken är rolig, spännande och intressant. Jag tycker att konceptet med att alla kan höra varandras tankar är nytt och spännande. Mysteriet som är i boken är väldigt intressant så jag ville hela tiden få reda på sanningen så att jag läste vidare. Det händer mycket hela tiden så det finns inga tråkiga sega bitar.

Todds hund Manchee är nog den karaktär jag tycker mest om. Han är rolig så jag skrattar nästan alltid när han pratar. Han är jättesnäll och lojal mot Todd även om Todd oftast är irriterad på honom.

Todd är också en bra karaktär för han är snäll och tänker på andra och har en bra uppfattning om vad som är rätt och fel. Trots att han är lite oschysst mot Manchee så är det oftast bara roligt. Han pratar med väldigt stark dialekt vilket en del kan tycka är jobbigt att läsa men det störde inte mig.

Tystnaden i bruset är första delen i Kaostrilogin. Här kan du se alla delarna i serien.

Mörkt liv

Av: Falls, Kat Tipsat av: Andrea Ejelöv

Människan har börjat leva på havets botten efter att naturkatastrofer förstört stora landområden.