Two for sorrow

En ung kvinna och hennes far hittas mördade i Josephine Teys vänners ateljé. Archie Penrose utreder morden, som visar sig vara knutna till romanen som Josephine arbetar på.

I den tredje boken om Josephine Tey är hon tillbaka i London. Hon tänker skriva en roman om två kvinnor, Amelia Sach och Annie Walters, som hängdes 1903 för barnamord.

Mord hos vännerna

Ett brutalt mord på en ung sömmerska, Marjorie, sker i Josephines två goda vänners syateljé. Samtidigt hittas sömmerskans far död nedanför trappan till ateljen. Mordet utreds av Archie Penrose och det visar sig så småningom att mordet har kopplingar till Josephines arbete.

Glamour och slum

Cecilia Bannerman är föreståndare på den privata kvinnoklubben The Cowdray Club och var fångvaktare på fängelset Holloway när hängningen skedde 1903. Miljöerna i boken skiftar mellan den dekadenta och glamourösa Cowdray Club och det dystra Holloway-fängelset i Londons slum. Romanen berättar om hur gamla brott kan förstöra för de som lämnas kvar, långt efter att rättvisa har skipats.

Kärleksbekymmer i autentiska miljöer

Deckarintrigen varvas med en skildring av Amelia Sach och hängningen 1903. Vi får även ta del av Josephines kärleksbekymmer, när någon helt plötsligt förklarar sin kärlek henne. Allt detta gör att det blir mer än en vanlig deckare och som i de föregående böckerna är 1930-talsskildringen utsökt. Det är en trevlig bok att läsa, så där måttligt spännande.

An expert in murder

Av: Upson, Nicola Tipsat av: Aina Gustavsson

En ung kvinna blir mördad och polisen är övertygad om att brottet har anknytning till författaren och dramatikern Josephine Tey. En svårknäckt deckare i ett fint skildrat 1930-tals-London.

Angel with two faces

Av: Upson, Nicola Tipsat av: Aina Gustavsson

En ung man har drunknat i Cornwall och snart sker fler mystiska händelser. Archie Penrose blir vittne till ett mord och tillsammans med Josephine Tey utreder han omständigheterna.